Veel gestelde vragen over Autoschade

Hoe zit het met mijn merkgarantie?
Wij leveren uw gerepareerde auto af met vier jaar Focwa garantie, en op de lak zelfs 10 jaar garantie. Indien de merkgarantie van uw auto langer mocht zijn, dan nemen wij voor het reparatiedeel de merkgarantie over. U loopt dus geen enkel risico.

Hoe regel ik vervangend vervoer?
Wij beschikken over een ruim aantal jonge auto┬┤s die worden ingezet als vervangend vervoer. Bij ons krijgt u altijd een gratis vervangende auto. Zo zijn wij in staat om u, voor de duur van de reparatie, een passende leenauto aan te bieden.

Repareert AD Autobedrijf Marc Mooij ook schades voor particulieren?
Uiteraard. Wij werken samen met veel verzekeringsmaatschappijen om juist u als verzekerde een zo optimaal mogelijke service te kunnen bieden en de kwaliteit van de reparatie te waarborgen. Het is vanzelfsprekend dat u van ons dezelfde service en kwaliteit kan verwachten indien u de kosten voor reparatie voor eigen rekening neemt.

Water gedragen lak, is dat waterverf?
Nee, water gedragen lak is absoluut geen waterverf. Waterverf is niet tegen een regenbui bestand. De lak die wij gebruiken is uiteraard wel bestand tegen water en alle andere weersinvloeden. Wij doen ons uiterste best om bij het spuiten van uw auto het milieu zo min mogelijk te belasten.

Traditioneel wordt voor het spuiten van autolak gebruik gemaakt van lak verdunners (thinners). Deze thinners verdampen tijdens het droog en worden na filtering in de buitenlucht geloosd. Door moderne technieken zijn de fabrikanten van autolakken er in geslaagd om in plaats van verdunner, water toe te passen voor het verspuitbaar maken van de lak. De kwaliteit van de lak is zeker niet minder. In veel gevallen is deze zelfs beter. De kleurjuistheid, glanswaarde en beschermingsfunctie van de lak wordt door ons zelfs 10 jaar gegarandeerd.

Mijn auto is helemaal krom, komt dat weer helemaal goed?
Wij gebruiken bij herstel van autoschades als gevolg van ernstige aanrijdingen een richtbank. Met behulp van deze richtbank worden de chassismaten van de auto vergeleken met de fabrieksspecificaties. Bij een afwijking wordt de auto hydraulisch gericht. Gedeformeerde delen die niet meer gericht kunnen worden of delen die niet meer aan de veiligheidseisen kunnen voldoen zoals die door de fabrikant gesteld zijn, worden vervangen.

Doordat wij met behulp van dit systeem de geringste afwijking van de carrosserie nauwkeurig kunnen vaststellen en herstellen, blijft uw auto voldoen aan de fabriekseisen. Zodoende is uw veiligheid en de kwaliteit van uw auto na herstel van de schade gewaarborgd.

Hoe lang moet ik wachten met het wassen nadat mijn auto gespoten is?
Wij leveren uw auto na reparatie gebruiksklaar af. Voor aflevering hebben wij uw auto reeds gewassen! Wij kunnen u advies geven als u speciale handelingen wilt uitvoeren aan de lak van uw auto kort na de reparatie. Wij zijn u graag van dienst. Indien u nog meer vragen heeft, dan willen wij deze graag beantwoorden.

Is uw vraag nog niet beantwoord?
Stel hieronder uw vraag en wij nemen contact met u op!

Marc Mooij

Dobber 3
1713 GK Obdam
0226-452405
0226-453600
info@garagemarcmooij.nl

Openingstijden

VerkoopWerkplaats